onsdag den 12. september 2012

Hvor farligt er Bring Your Own Device egentligt? Brainstorm!

En ordentlig it-risikovurdering tager udgangspunkt i nogle relevante trusler. Når vi skal vurdere sikkerheden i forbindelse med at medarbejdere må bruge deres eget udstyr til at arbejde på, fx deres smartphones, tablets, pc'ere og macs, skal vi derfor først lave en god liste over hvilke relevante trusler, der måske kan ramme os.

Jeg har nu holdt en del seminarer om mobil sikkerhed, hvor jeg spurgte deltagerne "hvad er du bange for"? Hvis vi indfører Bring Your Own Device, og antager at vi ikke har nogle sikkerhedsregler og at vi ikke har indført nogle produkter til at styre sikkerheden, hvor galt går det så?

Nu skal du hjælpe mig med at lave et trusselkatalog, som vi allesammen bagefter kan bruge når vi risikovurderer :-)  For at inspirere dig får du også lige et indblik i de forskellige brainstorms, jeg allerede har gennemført.Trussels-brainstorm BYOD sikkerhed #1 Et andet seminar - samme emne


Et tredjeseminar - samme emne 


Nu er det din tur! Det er en brainstorm, så ingen trusler er for dumme at anføre. Du må også gerne kommentere på de forskellige trusler.

Så....... hvad er du bange for med BYOD - hvor galt tror du det kan gå?

Om forfatteren: Lars Neupart er stifter af Neupart A/S og vil gerne fortælle dig at SecureAware = effektiv informationssikkerhed. Følg ham på Twitter.

1 kommentar:

Lars Hillerup sagde ...

Et væsentlig sikkerheds element er at producenter at smartenheder syntes at stoppe udviklingen af patches og os opdateringer nå endedderne gå ud af produktion. Enhederne har som regel en længere levetid, det går stærket med udviklingen af nye enheder i mobilbranchen.